Krčma Na konci světa

Všechny suroviny, z kterých vaříme, byly používány v místní gastronomii od středověku přes raný a pozdní novověk až do dnešních dnů.

Kuchyně naší krčmy se středověkou kuchyní inspirovala tak, aby pro Vás připravila pokrmy, které mají kořeny v naší historii a zároveň chutnají modernímu člověku 21. století.

Výsledkem je tak jedinečný zážitek na překrásném romantickém místě v Malešově spojený s gastronomií inspirovanou naší historií, která vaří z původních surovin nejenom od místních dodavatelů.

K dobrému jídlu nesmí chybět ani skvělé pivo,
které náš pivovar uvařil pouze pro nás.

Pro rezervaci volejtenebo pište na e-mail:

602 183 632
karelvmalesove@gmail.com

Za náš tým restaurace v čele s Davidem Kohoutem Vám přejeme dobrou chuť a nezapomenutelný zážitek.

Čára ornamentální

Příklady specialit, které u nás můžete ochutnat

Teplý salát ze zelené francouzské čočky s pečenou marinovanou červenou řepou a zeleninkou, bílý lehký sýr labne vlasní výroby, topénka, řeřicha, balzamiko

Ano, tohle všechno se v Čechách jedlo :). Především luštěniny v čele s hrachem a čočkou, ředkve a ředkvičky, červená řepa, domácí sýry, sražená smetana. Pečivo se často nechalo vyschnout a podávalo se opečené přelité.

Pečená roláda se slaninou a bylinkami, smetanové kroupy na másle s čerstvou majoránkou, liškami a sýrem.

Nadívané pečené maso bylo vždy klasikou a vrcholem každé hostiny. Kroupy jsou potravina, která u nás téměř vymizela. Sýr typu parmezán je zaznamenán u nás již kolem 13.st. Byl přivezen na naše území z Itálie a podával se jako chuťovka na šlechtických hostinách a tabulích. Běžní lidé se k němu ale téměř nedostali. Stejné to bylo např. s citrusy a některými druhy koření.

Rolovaný stařený býčí krk z farmy od Kamily se slaninou, špekem a bylinkami, mrkvová varmuže z pečené mrkve se zázvorem, restovaný žampion, demi-glace, pečená zelenina

Obvyklé byly varmuže - kaše - pyré ze všeho možného stejně jako placky. Houby byly také oblíbené. Především hřiby, lišky, žampiony, smrže a dokonce i lanýže. Na šlechtických dvorech se podávali např. i sušené tresky nebo parmezán.

Vepřová panenka sous-vide na másle, hrášková varmuže se smetanou a mátou, hrášek, blanšírovaná mrkvička, demi-glace.

Takhle se ve středověku opravdu nevařilo:). Žijeme ve 21. st a pokud chceme, aby Vám u nás chutnalo, tak se musíme přizpůsobit naší době. Nicméně zde vidíte typické suroviny: vepřové, hrášek, ředkvička, mrkev, červená řepa, máta, sůl, pepř, bylinky, smetana.